Köszönjük, hogy éreklődik szolgáltatásunk felől!

 

Mit jelent az akkumulátor felújítás?

 

Minden akkumulátor, ami felújítható, lényegében egy akkupakkot jelent, vagyis több akkucellából álló telepet, ami lehet akár 2 cellából, de lehet 40 cellából is.

 

Egy Ni-Cd vagy Ni-Mh akkumulátor pakk cella mennyiségét megtudjuk, ha elosztjuk a névleges feszültséget(ami rá van írva, pl. 12V) 1,2-vel.

 

Az így kapott szám jelenti az akkupakkban levő cellák számát.(és ez határozza meg a felújítás költségét is)

 

A felújítás során a régi akkupakkot megsemmisíttetjük, és ponthegesztéssel összeállítjuk az új pakkot.

 

Minden esetben professzionális minőségű, legtöbb esetben RealPower márkájú cellákat használunk. Ez a saját igényeinkre szabva készül kínai partnerünknél, immáron 8 éve azonos magas minőségű terméket biztosítunk partnereink számára.

 

A minőségellenőrzés igen fontos számunkra, melyet már az összeállítás előtt elvégzünk, a lehető legmebízhatóbb cellákat használjuk akkupakk készítés során.

 

A minőségellenőrzés még több alkalommal szükséges, mielőtt a kész pakkot elküldjük a megrendelőnek. A pakk összeállítását követően a feszültség ellenőrzése, majd a kész és összeszerelt akku töltőn való tesztelése következik.

 

Ha mindent rendben találunk, értesítjük a megrendelőt.

 

Milyen cellákat használunk?

 

1. Ni-Cd és Ni-Mh:

 

RealPower, Panasonic, FDK(Sanyo)

 

2. Li-ion cellák:

 

Panasonic és Samsung

 

 

 

Ni-Cd és Ni-Mh akkut át lehet alakítani Li-ion akkura?

 

Sajnos nem. Ennek több oka is van:

 

1. Minden li-ion akkumulátor cella robbanásveszéles, amennyiben nincs ellátva megfelelő védelmi elektronikával. A fenti akkumulátor fajták nem rendelkeznek védelmi elektronikával, így azt külön be kéne szerelni az akku házba. Ez több okból sem lehetséges, az egyik ok az, hogy a legtöbb esetben nem férne bele a cellák mellé.

 

2. A li-ion akkumulátorok névleges feszültsége 3-szor magasabb, mint a fent nevezett fajtáké. Ezért csak néhány esetben jön ki azonos feszültség egy pakk összeállítása során.

 

3. Sajnos a régi fajta akkuk töltője nem használható a li-ion akkuk töltésére

 

Mit kell tudni a li-ion akkuk felújításáról?

 

Nem minden li-ion akku újítható fel.

 

A lehetséges problémák:

 

    • rossz az elektronika, így a cellacserét követően az akku nem működőképes (pl. nem tölthető)

 

    • pl. a 10,8V-nál magasabb feszültségű Makita akkumulátorok nem felújítatók, mert a cellacsere után az akku nem ötlthető, csak egy speciális eszköz segítésével lehetne megoldani, hogy tölthető legyen

 

Mit jelent a kapacitás, mi a mértékegysége?

 

A kapacitás az akkumulátorok tároló képességét jelenti, mértékegysége a mAh, vagy Ah.

 

Minél nagyobb ez a szám, annál tovább használhatom az akkumulátorom egy feltöltéssel.

 

Nem teszi tönkre a gépemet, ha nagyobb kapacitású akkut kapok, mint amilyen az eredeti volt?

 

Természetesen nem. Egyszerűen csak magasabb üzemidővel tudja használni az akkut. Valójában a gép motorja ugyan azt az áramot fogja felvenni, mint előtte, az új cellák pedig lényegesen kisebb megterheléssel tudják leadni azt az áramot, mint a régiek.

 

Mit kell tennem, ha fel szeretném újíttatni az akkumat, így védve a környezetemet és a pénztárcámat?

 

Több lehetőség van ebben az esetben:

 

    • elhozza hozzánk hétköznapokon 8 - 15 óra között a 2315 Szigethalom, Mária utca 1/a címre. Kérdés esetén hívjon minket: 06 20 998 8741 vagy 06 20 583 0684

 

    • emailben elküldi (info@akkumulatorfelujitas.hu) , milyen akkumulátorokat szeretne felújíttatni, mi árajánlatot küldünk, és igény esetén GLS futárszolgálattal elhozzuk az akkukat, majd kb 1 hét múlva visszaküldjük. fizetni előre utalással, vagy a futárnak készpénzben lehet amikor az akkukat készen megkapja.

 

    • megrendeli a webshopban az akku felújítást, szállítási módnál pedig kiválasztja, hogy Ön küldi el az akkut, vagy mi küldjünk érte futárt.